zondag 20 maart 2011

Biotas:witte kool





Weer een heerlijk recept van tante Hilde:


Hartige taart met spitskool.

Ingrediënten

-       500 g spitskool,groene of witte kool
-       1 puntpaprika, in kleine stukjes
-       6 pl bladerdeeg
-       1 el olie of kokosvet
-       100 g sjalotten of rode ui
-       1 groen pepertje1 tn knoflook
-       1 tl geroosterd kummelzaad
-       ½ el kerrie
-       3 eieren
-       ½ dl melk of water
-       50 g geraspte kaas
-       selderijblad
-       1 bakvorm van ca 23 o

werkwijze
-       ontdooi  het bladerdeeg
-       verwarm de oven op 200 º C
-       snijdt of schaaf de  kool heel fijn
-       rol het bladerdeeg tot een ronde lap en vul daarmee de springvorm
-       vul hem met de kool en paprika, strooi er iets zout en peper over en zet 15 min. in de oven
-       rooster het kummelzaad een paar minuten
-       bak in een koekenpan de gesneden ui, knoflook  met kerrie
-       laat het mengsel een beetje afkoelen
-       klop de eieren, melk/water en kaas + zout en peper door elkaar.
-       Roer het uimengsel er door en giet alles over de hete kool.
-       Bak de taart nog 20 min. tot hij mooi lichtbruin is.

Geen opmerkingen: