Weer een heerlijk recept van tante Hilde:
Hartige taart met spitskool.
Hartige taart met spitskool.
Ingrediënten
- 500 g spitskool,groene of witte kool
- 1 puntpaprika, in kleine stukjes
- 6 pl bladerdeeg
- 1 el olie of kokosvet
- 100 g sjalotten of rode ui
- 1 groen pepertje1 tn knoflook
- 1 tl geroosterd kummelzaad
- ½ el kerrie
- 3 eieren
- ½ dl melk of water
- 50 g geraspte kaas
- selderijblad
- 1 bakvorm van ca 23 o
werkwijze
- ontdooi het bladerdeeg
- verwarm de oven op 200 º C
- snijdt of schaaf de kool heel fijn
- rol het bladerdeeg tot een ronde lap en vul daarmee de springvorm
- vul hem met de kool en paprika, strooi er iets zout en peper over en zet 15 min. in de oven
- rooster het kummelzaad een paar minuten
- bak in een koekenpan de gesneden ui, knoflook met kerrie
- laat het mengsel een beetje afkoelen
- klop de eieren, melk/water en kaas + zout en peper door elkaar.
- Roer het uimengsel er door en giet alles over de hete kool.
- Bak de taart nog 20 min. tot hij mooi lichtbruin is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten