zondag 6 februari 2011

Mexicaanse kaasfondue


Ingrediënten voor 4 personen

300 gr. kaas, Goudse, lichtbelegen, 48+
200 gr. minimaiskolfje, uit blik
120 gr. chorizo
1 kleine ui
2 el. jalanopepers, ingemaakte
120 ml. room, zure
1 paprika, rode
4 bloemtortilla′s
1 tortillachips 

Hulpmiddelen

Een caquelon (kookpotje van aardewerk).

Voorbereiding

Verwarm de oven in 7 minuten voor op 175 graden Celsius en zet de caquelon of een wijde, lage ovenschaal direct in de oven. Snijd de paprika in stukken. Snijd de kaas in blokjes van circa 1 centimeter. Snijd de ui in dunne ringen en de chorizo in kleine blokjes. Bak de blokjes chorizo in een koekenpan zachtjes uit en schep ze op een bordje. Bak de uiringen goudbruin in het bakvet en bak de Jalapenopeper even mee.

Bereidingswijze

Neem de hete caquelon uit de oven en verdeel de blokjes kaas over de bodem. Strijk de zure room erover uit. Zet de schaal weer in de oven en laat de kaas in circa 10 minuten net smelten. Verdeel de uitringen, Jalapenopeper en de chorizoblokjes over de gesmolten kaas en verwarm het geheel nog circa 8 minuten in de oven. Zet de kaasfondue op een rechaud met de maiskolfjes, paprika, bloemtortilla′s en tortillachips eromheen. In Mexico scheppen ze de gesmolten kaas op de bloemtortilla′s en rollen deze op. Maar het is ook lekker om maiskolfjes en stukjes paprika in de fondue te dopen


Dit hebben wij (zo ongeveer) gisteren gegeten. Ik heb de chorizo weggelaten (het leek me al machtig genoeg) en wat Mexicaans bier en koriander toegevoegd. De kinderen hebben gewoon bloemtortilla's met allerlei beleg gegegeten en wij de kaasfondue (LEKKER). Volgens mij kan je qua kaas ook nog flink varieren (cheddar?)

6 opmerkingen:

CowRoad zei

Sorry Carla, maar mijn 20/20 ogen kunnen dit maar zeeer moeilijk lezen. Misschien kan je de font een ietsje groter maken? Dank! ;-)

CowRoad zei

Dat tafelkleed en het fondue potje zijn overigens weer bijzonder fijn!

PIKE zei

Kent u het zien nou?

CowRoad zei

Yes, denke sjeun! ;-)

Anki zei

Ziet er heerlijk uit, dat zal ik ook eens gaan maken!

PIKE zei

Ja, het is echt wel lekker, zorg vooral voor veel bloemtortilla's als tegenwicht voor het zout van de kaas en de tortillachips (en veel Mexicaans bier natuurlijk...)